Unlu Mamuller

Ceviz ve Manchego Peynirli Poğaça

Malzemeler

  • 3/4 su bardağı tam yağlı süt
  • 5 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı, 10 parçaya bölünmüş
  • 1 çay kaşığı iri taneli tuz
  • 3/4 su bardağı çok amaçlı un
  • ¼ çay kaşığı közlenmiş kırmızı biber tozu (közlenmiş paprika da olabilir)
  • 3 adet yumurta, oda sıcaklığında
  • 3/4 su bardağı kızartılmış ve iri doğranmış California cevizi
  • 1 1/2 su bardağı iri rendelenmiş Manchego peyniri

Hazırlanışı

  • Süt ve yağı ağır bir sos tavasında kaynatın.
  • Aynı anda tuz, un ve toz biberi karıştırın. Süt kaynadığında ve yağ eridiğinde tavayı ocaktan alın ve un karışımını beklemeden ekleyin.
  • Ocaktan alın. Tahta kaşık yardımıyla karışımı kalınlaşıncaya ve tavanın kenarlarından ayrılana kadar 1 dakika kadar çarptırarak karıştırın. Karışımı bir kaseye alın. Yumurtaları tek tek ekleyerek her eklediğiniz yumurtadan sonra güzelce çırpın. Bir önceki yumurta iyice karışana ve karışım artık parlak görünmeyinceye kadar diğer yumurtayı eklemeyin. Diğer yumurtayı eklemeden önce karışım kalın patates püresi gibi görünmeli. Alternatif olarak, karışım karıştırma aparatlı elektrikli mikserin haznesine dökülebilir. Daha önceki adımlarda açıklandığı gibi yumurtalar eklenir. Yumurtalar iyice karışınca 10 dakika soğuması için beklenir.
  • Fırını 200°C’de önden ısıtın. 2 adet fırın kağıdını serin.
  • Ceviz ve Manchego peynirini hamura ekleyin ve hepsini karıştırın. Aralarında birer santimetre boşluk bırakarak çay kaşığıyla yuvarlak şekilde hamurdan alıp fırın kağıdının üzerine yerleştirin. Fırının ortasında 20 ila 25 dakika pembeleşinceye kadar pişirin. Fırın kağıtlarından börekleri alın ve hemen veya ılık servis edin.

Tarifler