Ramazan Yemekleri

Cevizli Kuru Domatesli Fırın Karnabahar

6 kişilik


250 gr karnabahar, çiçeklerine ayrılmış
1 su bardağı California cevizi, kavrulmuş, iri doğranmış
4 adet yağda bekletilmiş kuru domates, ufak küp doğranmış
2 çorba kaşığı kapari
1 diş sarımsak, ince kıyılmış
1 adet limon
3-4 dal taze kişniş, doğranmış
Sirke
Zeytinyağı
Tuz

Karnabahar çiçeklerini boylamasına ikiye kesip yağlı kağıt serili bir koyun. Üzerine biraz tuz serpip, sarımsağı ekleyin ve zeytinyağı gezdirin. Karıştırıp 200°C fırında kızarana kadar yaklaşık 10 dakika pişirin.

Sos için; kapari, kuru domates, California cevizi, bir limon kabuğu rendesi, yarım limon suyu, 2 çorba kaşığı sirke, kişniş ve 4 kaşık zeytinyağını karıştırın. Karnabaharı fırından çıkarıp servis tabağına alın. Üzerine hazırladığınız sosu gezdirip bekletmeden servis edin.

Tarifler