Ramazan Yemekleri

Cevizli Havuç Çorbası

8 kişilik

Malzemeler

5 adet orta boy havuç, iri doğranmış
1 su bardağı California cevizi, kavrulmuş, iri doğranmış
1 adet soğan, iri doğranmış
1,5 lt et suyu
100 ml krema
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, beyaz biber

Bir tencerede tereyağı ve zeytinyağını ısıtın. Soğanları ve havuçları ilave edip soğanlar yumuşayana kadar karıştırarak bir iki dakika pişirin. Et suyu ile biraz tuz ekleyip karıştırın. Kapağını kapatıp orta ateşte pişmeye bırakın. Havuçlar iyice yumuşayınca kremayı ilave edip karıştırın. Bir taşım kaynatıp ocaktan alın. Beyaz biber ilave edip el blenderiyle çekerek çorbanın pürüzsüz bir kıvama gelmesini sağlayın. Servis kaselerine pay edip üzerine bolca kavrulmuş California cevizi ekleyerek servis edin.

Tarifler