California Cevizli, Kızılcıklı ve Beyaz Çikolatalı Bisküvi
Malzemeler
120 gr dinkel tam buğday unu
65 gr esmer şeker
½ yemek kaşığı kabartma tozu
1/4 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı tarçın
3 yemek kaşığı bitkisel süt
2,5 yemek kaşığı eritilmiş hindistan cevizi yağı
65 gr ince doğranmış California Cevizi
20 gr ince doğranmış kızılcık kurusu
1 portakal kabuğu rendesi
Üzeri İçin
50 grbeyaz çikolata
35 gr ince doğranmış California Cevizi
10 gr ince doğranmış kızılcık kurusu
Hazırlanışı
Fırını önceden 180C/160C fan ayarında ısıtın.
Un, şeker, kabartma tozu, tuz ve tarçını geniş bir kapta karıştırın.
Sütü ve hindistancevizi yağını dökün ve karıştırarak bir hamur oluşturun.
Doğranmış California cevizlerini, kızılcıkları ve portakal kabuğu rendesini ekledikten sonra, yaklaşık 18 cm uzunluğunda yassı bir silindir haline getirin.
30 dakika pişirdikten sonra fırından çıkarın ve fırının sıcaklığını 160C/140C fan ayarına düşürün.
15 dakika soğumaya bıraktıktan sonra, 1,5 cm kalınlığında parçalar halinde dilimleyin. Dikkatlice fırın tepsisine geri yerleştirin ve her iki tarafını 10 dakika pişirin. Tamamen soğumaya bırakın.
Soğuduktan sonra yarısına kadar eritilmiş beyaz çikolataya batırın ve üzerine doğranmış California Cevizi ve kızılcık serpin.
Çikolatanın sertleşmesi için 10 dakika buzdolabında bekletin.