Yeni Yıl Tarifleri

California Cevizli, Kızılcıklı ve Beyaz Çikolatalı Bisküvi

Malzemeler

  • 120 gr dinkel tam buğday unu
  • 65 gr esmer şeker
  • ½ yemek kaşığı kabartma tozu
  • 1/4 yemek kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı tarçın
  • 3 yemek kaşığı bitkisel süt
  • 2,5 yemek kaşığı eritilmiş hindistan cevizi yağı
  • 65 gr ince doğranmış California Cevizi
  • 20 gr ince doğranmış kızılcık kurusu
  • 1 portakal kabuğu rendesi

Üzeri İçin

  • 50 gr beyaz çikolata
  • 35 gr ince doğranmış California Cevizi
  • 10 gr ince doğranmış kızılcık kurusu

Hazırlanışı

  • Fırını önceden 180C/160C fan ayarında ısıtın.
  • Un, şeker, kabartma tozu, tuz ve tarçını geniş bir kapta karıştırın.
  • Sütü ve hindistancevizi yağını dökün ve karıştırarak bir hamur oluşturun.
  • Doğranmış California cevizlerini, kızılcıkları ve portakal kabuğu rendesini ekledikten sonra, yaklaşık 18 cm uzunluğunda yassı bir silindir haline getirin.
  • 30 dakika pişirdikten sonra fırından çıkarın ve fırının sıcaklığını 160C/140C fan ayarına düşürün.
  • 15 dakika soğumaya bıraktıktan sonra, 1,5 cm kalınlığında parçalar halinde dilimleyin. Dikkatlice fırın tepsisine geri yerleştirin ve her iki tarafını 10 dakika pişirin. Tamamen soğumaya bırakın.
  • Soğuduktan sonra yarısına kadar eritilmiş beyaz çikolataya batırın ve üzerine doğranmış California Cevizi ve kızılcık serpin.
  • Çikolatanın sertleşmesi için 10 dakika buzdolabında bekletin.
  • Afiyet olsun!

Tarifler