Yeni Yıl Tarifleri

Şölen Trifle

Malzemeler

  • 135 gr hazır ahududu jölesi
  • 300 ml sıcak şarap
  • 100 gr dilimlenmiş Madeira keki
  • 50 gr muhallebi tozu
  • 150 gr pudra şekeri
  • 1/4 yemek rendelenmiş muskat
  • 600 ml süt
  • 100 gr California Cevizi
  • 300 ml krem şanti
  • Pasta süsleri

Hazırlanışı

  • Jöleyi küpler halinde kesin ve büyük bir sürahiye alın. Sıcak şarabı kaynama derecesinin biraz altına kadar ısıtıp jölenin üzerine dökün, çözünmesi için karıştırın ve karışım 500 ml'ye ulaşıncaya kadar su ekleyin.
  • Kek dilimlerini 1,2 litrelik bir trifle kasesinin tabanına yerleştirip üzerine jöleyi dökün ve sertleşene kadar soğumaya bırakın.
  • Bu arada muhallebi tozu, 50 gr şeker ve muskatı bir tencereye alıp sütle karıştırın ve sürekli karıştırarak koyulaşana kadar kaynatın. Cevizlerin yarısını doğrayıp muhallebiye ekleyin.  Bir kaseye aktarın, üzerini streç filmle kapatın ve soğumaya bırakın.
  • Bu arada 50 gr şeker ve 50 ml suyu küçük bir tencereye alıp kaynatın ve kalan cevizleri ekledikten sonra 2 dakika daha pişirin. Kalan şekeri bir tabağa alın. Cevizleri 2 çatalla karışımdan çıkarın, şekere bulayın ve soğumaya bırakın.
  • Sertleşen jöleyi muhallebinin üzerine yayın. Kremayı yumuşak bir kıvam alıncaya kadar çırptıktan sonra, kaşıkla muhallebinin üzerine dökün.
  • Servis etmeden önce şekere bulanmış cevizleri ve pasta süslerini üzerine serpin.

Tarifler