Skip to navigation
Skip to content
Hakkında
Hakkımızda
Ceviz Hakkında
Üretim & İşleme
Sağlık
3'ün Gücü
Ceviz ve Kalp Sağlığı
Ceviz ve Kanser
Ceviz ve Kemik Sağlığı
Ceviz ve Alzheimer
Ceviz ve Diyabet
Ceviz ve Kilo Yönetimi
Çalışmalar & Kaynaklar
Beslenme
Saklama Koşulları
Beslenme
Aktiviteler
Haberler
Etkinlikler
Reklamlar
Yayınlar
İletişim
HOME
Events
Reservation
Blog
Shop
Cart
Checkout
About
Contact
Login
PAGES
About Us
Blog
Cart
Checkout
Contact
Events
Login
Events
Menu
Shop
Product-details
Reservation
Wishlist
Tarifler
Ramazan Menusu
Çorbalar
Salatalar
Yemekler
Unlu Mamuller
Tatlılar
Videolu Tarifler →
Hakkında
Hakkımızda
Ceviz Hakkında
Üretim & İşleme
Sağlık
3'ün Gücü
Ceviz ve Kalp Sağlığı
Ceviz ve Kanser
Ceviz ve Kemik Sağlığı
Ceviz ve Alzheimer
Ceviz ve Diyabet
Ceviz ve Kilo Yönetimi
Çalışmalar & Kaynaklar
Beslenme
Saklama Koşulları
Beslenme
Aktiviteler
Haberler
Etkinlikler
Reklamlar
Yayınlar
İletişim
Yeni Yıl Tarifleri
Ceviz Pesto Soslu, Ceviz, Karamelize Soğan ve Balkabaklı Galette
Malzemeler:
650 gr soyulmuş ve küçük küpler halinde doğranmış balkabağı (butternut squash)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı deniz tuzu
Balkabağı dolgusu karışımı için:
pişmiş bir balkabağının (butternut squash) 3/4'ü
1/2 yemek kaşığı deniz tuzu
3 yemek kaşığı besin mayası
1 yemek kaşığı taneli hardal
bir limonun suyu
Karamelize soğan için:
dilimlenmiş 2 mor soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
bir çimdik deniz tuzu
1 yemek kaşığı balzamik sirke
Pesto için:
30 gr taze fesleğen
3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
bir çimdik deniz tuzu
1 diş sarımsak
50 gr California cevizi
4 yemek kaşığı besin mayası
50 ml su
1/2 limonun suyu
Tart için:
2 yemek kaşığı öğütülmüş keten tohumu
6 yemek kaşığı su
50 gr öğütülmüş California cevizi
165 gr saf un
2 yemek kaşığı sıvı yağ
7 yemek kaşığı bitkisel süt
bir çimdik deniz tuzu
Üzeri için:
California Cevizi
Biraz zeytinyağı
Yapılışı
Balkabağını pişirmek için:
Balkabağı, zeytin ve tuzu bir fırın kabına koyun ve 180C'de yumuşayana kadar 35-40 dakika pişirin. Kenara alın.
Soğanı pişirmek için:
Yağı ve dilimlenmiş soğanı küçük bir tavaya alın ve kısık ateşte 15-20 dakika, karamelize olana kadar çok yavaş bir şekilde kavurun.
Ardından tuz, balzamik sirke ve biberi ekleyin. Kenara alın.
Balkabağını dolgusunu hazırlamak için:
Tüm malzemeleri bir mutfak robotuna ya da yüksek hızlı bir blender'a alın ve pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar çekin.
Pestoyu hazırlamak için:
Tüm malzemeleri bir mutfak robotuna ya da yüksek hızlı bir blender'a alın ve pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar çekin.
Tartı hazırlamak için:
Fırını önceden 180C'ye ısıtın.
Öğütülmüş keten ve suyu bir kasede karıştırın ve koyulaşması için bir kenara alın.
Cevizleri mutfak robotunda kırıntı haline gelinceye kadar çekin.
Ardından diğer tüm malzemeleri ekleyip iyice karıştırarak hamuru hazırlayın.
Büyük bir fırın tepsisine pişirme kağıdını serin.
Hamuru bir top haline getirip daire şeklinde yuvarlayın.
Fırın tepsisine alın ve kabak karışımını üzerine yayarak kenarlardan 1-1,5 cm'i dolgusuz bırakın.
Karamelize soğan, pişmiş balkabağı ve bir avuç ceviz ile pestonun yaklaşık yarısını ekleyin.
Tartın dış kenarlarını galettenin ortasına doğru katlayın.
Mühürlemek için biraz kıvırın.
Tartın üzerine biraz zeytinyağı sürün ve fırında 25 dakika pişirin.
Fırından çıkardıktan sonra biraz soğumasını bekleyin.
Daha sonra kalan pestoyu biraz su ile açın ve üzerine gezdirin.
Return
Tarifler
Dünyada California Walnuts
ABD
Avrupa
Almanya
İspanya
Japonya
BAE
Güney Kore
Hindistan
İngiltere
Copyright © 2018 Tüm Hakları Saklıdır.
Kaliforniya Cevizi
Sercotec Dijital Medya