Yeni Yıl Tarifleri

Ceviz Pesto Soslu, Ceviz, Karamelize Soğan ve Balkabaklı Galette

Malzemeler:

  • 650 gr soyulmuş ve küçük küpler halinde doğranmış balkabağı (butternut squash)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı deniz tuzu

Balkabağı dolgusu karışımı için:

  • pişmiş bir balkabağının (butternut squash) 3/4'ü
  • 1/2 yemek kaşığı deniz tuzu
  • 3 yemek kaşığı besin mayası
  • 1 yemek kaşığı taneli hardal
  • bir limonun suyu

Karamelize soğan için:

  • dilimlenmiş 2 mor soğan 
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • bir çimdik deniz tuzu
  • 1 yemek kaşığı balzamik sirke

Pesto için:

  • 30 gr taze fesleğen
  • 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • bir çimdik deniz tuzu
  • 1 diş sarımsak
  • 50 gr California cevizi
  • 4 yemek kaşığı besin mayası
  • 50 ml su
  • 1/2 limonun suyu

Tart için:

  • 2 yemek kaşığı öğütülmüş keten tohumu
  • 6 yemek kaşığı su
  • 50 gr öğütülmüş California cevizi
  • 165 gr saf un
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 7 yemek kaşığı bitkisel süt
  • bir çimdik deniz tuzu

Üzeri için:

  • California Cevizi
  • Biraz zeytinyağı

Yapılışı

Balkabağını pişirmek için:

  • Balkabağı, zeytin ve tuzu bir fırın kabına koyun ve 180C'de yumuşayana kadar 35-40 dakika pişirin. Kenara alın.

Soğanı pişirmek için:

  • Yağı ve dilimlenmiş soğanı küçük bir tavaya alın ve kısık ateşte 15-20 dakika, karamelize olana kadar çok yavaş bir şekilde kavurun.
  • Ardından tuz, balzamik sirke ve biberi ekleyin. Kenara alın.

Balkabağını dolgusunu hazırlamak için:

  • Tüm malzemeleri bir mutfak robotuna ya da yüksek hızlı bir blender'a alın ve pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar çekin.

Pestoyu hazırlamak için:

  • Tüm malzemeleri bir mutfak robotuna ya da yüksek hızlı bir blender'a alın ve pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar çekin.

Tartı hazırlamak için:

  • Fırını önceden 180C'ye ısıtın.
  • Öğütülmüş keten ve suyu bir kasede karıştırın ve koyulaşması için bir kenara alın.
  • Cevizleri mutfak robotunda kırıntı haline gelinceye kadar çekin.
  • Ardından diğer tüm malzemeleri ekleyip iyice karıştırarak hamuru hazırlayın.
  • Büyük bir fırın tepsisine pişirme kağıdını serin.
  • Hamuru bir top haline getirip daire şeklinde yuvarlayın.
  • Fırın tepsisine alın ve kabak karışımını üzerine yayarak kenarlardan 1-1,5 cm'i dolgusuz bırakın.
  • Karamelize soğan, pişmiş balkabağı ve bir avuç ceviz ile pestonun yaklaşık yarısını ekleyin.
  • Tartın dış kenarlarını galettenin ortasına doğru katlayın.
  • Mühürlemek için biraz kıvırın.
  • Tartın üzerine biraz zeytinyağı sürün ve fırında 25 dakika pişirin.
  • Fırından çıkardıktan sonra biraz soğumasını bekleyin.
  • Daha sonra kalan pestoyu biraz su ile açın ve üzerine gezdirin.

Tarifler