Yemekler

Cevizli ve Mantarlı Ragu Sosu

Açıklama

Bu etsiz Ragu sosu, ceviz ve kültür mantarı gibi sebze bazlı malzemelerle hazırlanmıştır. En sevdiğiniz makarna türünün üzerine servis edin ve lezzetli bir son için baharatlı panko ekmek kırıntıları serpin.

Toplam Hazırlama Süresi: 50 Dakika
Porsiyon: 4
Porsiyon Boyutu: 1-1/2 Su Bardağı
Yemek: Akşam Yemeği, Öğle Yemeği

Besin İçeriği

  • Kalori: 400 kalori
  • Toplam Yağ: 14 g
  • Doymuş Yağ: 1,5 g
  • Çoklu Doymamış Yağ: 7.903 g
  • Tekli Doymamış Yağ: 3.963 g
  • Kolesterol: 0 mg
  • Sodyum: 500 mg
  • Karbonhidratlar: 58 g
  • Diyet Lifi: 6 g
  • Toplam Şeker: 8 g
  • Protein: 13 g
  • D Vitamini: 6 mcg
  • Kalsiyum: 100 mg
  • Demir: 4 mg
  • Potasyum: 630 mg

Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 kıyılmış diş sarımsak
  • 1 ince doğranmış orta boy soğan
  • 2 su bardağı iri doğranmış kültür mantarı
  • 1 yemek kaşığı kurutulmuş kekik
  • 1 yemek kaşığı kurutulmuş fesleğen
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı balzamik sirke
  • 2 su bardağı domates püresi
  • 1 su bardağı doğranmış California cevizi
  • 1 konserve doğranmış domates
  • Tatlandırmak için deniz tuzu ve karabiber
  • 1/2 su bardağı panko ekmek kırıntısı
  • 1/4 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 500 gr makarna
  • Kıyılmış taze fesleğen (isteğe bağlı garnitür)

Hazırlık

  • 1 çorba kaşığı yağı büyük bir tencerede orta-kısık ateşte ısıtın. Sarımsak ve soğanı ekleyin ve yumuşaması için 5 dakika soteleyin. Mantarları ilave edin ve orta-kısık ateşte 6 ila 8 dakika daha veya mantarlar iyice yumuşayana kadar ara sıra karıştırarak soteleyin. Kekik, fesleğen, domates salçası ve sirkeyi karıştırın.
  • Domates püresini, cevizleri ve küp küp doğranmış domatesleri ekleyin ve kaynatın. Ateşi kısın ve üstü kapalı olarak 20 dakika pişirin.
  • Sos kaynarken makarnayı paket talimatlarına göre pişirin, ardından iyice süzün.
  • Kalan yağı küçük bir tavada ısıtın. Ekmek kırıntılarını ve kırmızı biberi ekleyin ve kısık ateşte 1 ila 2 dakika veya altın sarısı kahverengi olana kadar sık sık karıştırarak pişirin.
  • Makarnayı makarna kaselerine koyun ve üzerine eşit miktarda sos ekleyin. (Ya da makarnayı kaselere koymadan önce sosla karıştırın.) Her birine 1 çorba kaşığı kızarmış ekmek kırıntısı serpin. İsterseniz üzerine taze fesleğen ekleyin.

Tarifler