Yemekler

Cevizli ve Otlu Fırınlanmış Sebzeler

Açıklama

Renkli kavrulmuş sebzelerden oluşan basit ama lezzetli bir yemek, balzamik sirke, taze otlar ve kızarmış California cevizi ile tatlandırılmıştır.

Toplam Hazırlama Süresi: 1 Saat, 15 Dakika
Porsiyon: 8
Porsiyon Boyutu: 1/8 tarif
Yemek: Meze

Besin İçeriği

  • Kalori: 200 cal
  • Toplam Yağ: 12 g
  • Doymuş Yağ: 1 g
  • Çoklu Doymamış Yağ: 7,35 g
  • Tekli Doymamış Yağ: 2.633 g
  • Kolesterol: 0 mg
  • Sodyum: 340 mg
  • Karbonhidratlar: 22 g
  • Diyet Lifi: 5 g
  • Toplam Şeker: 9 g
  • Protein: 4 g
  • D Vitamini: 0 mcg
  • Kalsiyum: 70 mg
  • Demir: 2 mg
  • Potasyum: 550 mg

Malzemeler

  • 2 su bardağı 1,5 cm kalınlığında çubuk balkabağı
  • 1 soyulmuş çok büyük pancar ve 1,5 cm kalınlığında çubuklar halinde kesilmiş
  • 2 soyulmuş küçük kırmızı soğan ve 1 cm kalınlığında dilimler halinde kesilmiş
  • 2 soyulmuş ve uzunlamasına ikiye veya kalınsa dörde bölünmüş küçük yaban havucu
  • 1 demet soyulmuş ve uzunlamasına ikiye bölünmüş havuç
  • 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1/2 çay kaşığı deniz tuzu veya tadına göre
  • 2 yemek kaşığı balzamik sirke
  • 3 kıyılmış diş sarımsak
  • 1 su bardağı iri kırılmış California cevizi
  • 2 ila 3 yemek kaşığı kıyılmış taze ot (biberiye, kekik, adaçayı veya maydanoz)
  • Tatlandırmak için taze çekilmiş karabiber

Hazırlık

  • Fırını önceden 220°C'ye ısıtın ve 2 fırın tepsisini folyo ile kaplayın. Sebzeleri fırın tepsilerine yerleştirin ve üzerlerine eşit miktarda yağ ve tuz gezdirin. İyice karıştırarak kaplayın ve tek kat halinde yayın.
  • 25 dakika kavurun, ardından sebzeleri balzamik ve sarımsak ile karıştırın. Ceviz serpin ve 10 dakika daha veya sebzelerin en kalın kısımları yumuşayana ve cevizler kızarana kadar kavurun.
  • Otlarla karıştırın ve karabiberle tatlandırın.

Tarif İpuçları

  • Sebzeleri tek bir fırın tepsisine sıkıştırmamaya dikkat edin. Bu şekilde pişirirseniz, kızarmak yerine buharda pişerler.
  • Pancarın rengi diğer sebzelere geçecektir. Diğer sebzeleri “temiz” tutmayı tercih ederseniz, pancar ve kırmızı soğanı bir fırın tepsisinde ve kalan sebzeleri 2. fırın tepsisinde kavurun.

Tarifler