Yemekler

Cevizli ve Otlu Fırınlanmış Sebzeler

Cevizli ve Otlu Fırınlanmış Sebzeler

Açıklama

Renkli kavrulmuş sebzelerden oluşan basit ama lezzetli bir yemek, balzamik sirke, taze otlar ve kızarmış California cevizi ile tatlandırılmıştır.

Toplam Hazırlama Süresi: 1 Saat, 15 Dakika
Porsiyon: 8
Porsiyon Boyutu: 1/8 tarif
Yemek: Meze

Besin İçeriği

  • Kalori: 200 cal
  • Toplam Yağ: 12 g
  • Doymuş Yağ: 1 g
  • Çoklu Doymamış Yağ: 7,35 g
  • Tekli Doymamış Yağ: 2.633 g
  • Kolesterol: 0 mg
  • Sodyum: 340 mg
  • Karbonhidratlar: 22 g
  • Diyet Lifi: 5 g
  • Toplam Şeker: 9 g
  • Protein: 4 g
  • D Vitamini: 0 mcg
  • Kalsiyum: 70 mg
  • Demir: 2 mg
  • Potasyum: 550 mg

Malzemeler

  • 2 su bardağı 1,5 cm kalınlığında çubuk balkabağı
  • 1 soyulmuş çok büyük pancar ve 1,5 cm kalınlığında çubuklar halinde kesilmiş
  • 2 soyulmuş küçük kırmızı soğan ve 1 cm kalınlığında dilimler halinde kesilmiş
  • 2 soyulmuş ve uzunlamasına ikiye veya kalınsa dörde bölünmüş küçük yaban havucu
  • 1 demet soyulmuş ve uzunlamasına ikiye bölünmüş havuç
  • 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1/2 çay kaşığı deniz tuzu veya tadına göre
  • 2 yemek kaşığı balzamik sirke
  • 3 kıyılmış diş sarımsak
  • 1 su bardağı iri kırılmış California cevizi
  • 2 ila 3 yemek kaşığı kıyılmış taze ot (biberiye, kekik, adaçayı veya maydanoz)
  • Tatlandırmak için taze çekilmiş karabiber

Hazırlık

  • Fırını önceden 220°C'ye ısıtın ve 2 fırın tepsisini folyo ile kaplayın. Sebzeleri fırın tepsilerine yerleştirin ve üzerlerine eşit miktarda yağ ve tuz gezdirin. İyice karıştırarak kaplayın ve tek kat halinde yayın.
  • 25 dakika kavurun, ardından sebzeleri balzamik ve sarımsak ile karıştırın. Ceviz serpin ve 10 dakika daha veya sebzelerin en kalın kısımları yumuşayana ve cevizler kızarana kadar kavurun.
  • Otlarla karıştırın ve karabiberle tatlandırın.

Tarif İpuçları

  • Sebzeleri tek bir fırın tepsisine sıkıştırmamaya dikkat edin. Bu şekilde pişirirseniz, kızarmak yerine buharda pişerler.
  • Pancarın rengi diğer sebzelere geçecektir. Diğer sebzeleri “temiz” tutmayı tercih ederseniz, pancar ve kırmızı soğanı bir fırın tepsisinde ve kalan sebzeleri 2. fırın tepsisinde kavurun.