Ramazan Yemekleri

California Cevizli Şehzade Pilavı

Açıklama

California cevizinin lezzetiyle zenginleşen Şehzade Pilavı, dolmalık fıstık, kuş üzümü ve baharatlarla harmanlanarak eşsiz bir tat sunar.

Toplam Hazırlama Süresi: 40 Dakika
Porsiyon: 4
Porsiyon Boyutu: 1 Kase
Yemek: Akşam Yemeği, Öğle Yemeği

Besin İçeriği

  • Kalori: 450 cal
  • Toplam Yağ: 22 g
  • Doymuş Yağ: 6 g
  • Çoklu Doymamış Yağ: 5 g
  • Tekli Doymamış Yağ: 9 g
  • Kolesterol: 15 mg
  • Sodyum: 400 mg
  • Karbonhidratlar: 52 g
  • Diyet Lifi: 4 g
  • Toplam Şeker: 5 g
  • Protein: 10 g
  • D Vitamini: 0 mcg
  • Kalsiyum: 120 mg
  • Demir: 3 mg
  • Potasyum: 350 mg

Malzemeler

  • 2 su bardağı Basmati pirinci
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 9-10 adet mantar
  • Yarım demet dereotu
  • 1 su bardağı California cevizi
  • Tuz
  • Karabiber
  • Tarçın
  • Tavuk suyu
  • Üzeri için: Kaşar peyniri rendesi

Hazırlık

  • Mantarları ince ince doğrayın ve tereyağında pişirin.
  • İnce doğranmış California cevizini ve Basmati pirincini ekleyerek tavada soteleyin.
  • Tuz, karabiber ve tarçını ekleyin.
  • Dolmalık fıstık, kuş üzümü ve dereotunu ekleyerek karıştırın.
  • Pirinci kaplayacak kadar tavuk suyu ekleyin ve pirinç pişene kadar kısık ateşte pişirin.
  • Karışımı servis tabağına alın, üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin.
  • Peyniri fırında eritin ve üzerine çekilmiş California cevizi serperek servis edin.

Tarifler