Ramazan Yemekleri

California Cevizli Çennet Çukuru

Açıklama

California cevizinin eşsiz lezzetiyle hazırlanan Çennet Çukuru, yoğurt, pancar ve baharatlarla zenginleşen besleyici ve lezzetli bir meze tarifidir.

Toplam Hazırlama Süresi: 25 Dakika
Porsiyon: 4
Porsiyon Boyutu: 1 Kâse
Yemek: Meze

Besin İçeriği

  • Kalori: 220 cal
  • Toplam Yağ: 14 g
  • Doymuş Yağ: 4 g
  • Çoklu Doymamış Yağ: 3 g
  • Tekli Doymamış Yağ: 6 g
  • Kolesterol: 40 mg
  • Sodyum: 300 mg
  • Karbonhidratlar: 12 g
  • Diyet Lifi: 3 g
  • Toplam Şeker: 7 g
  • Eklenen Şekerler: 0 g
  • Protein: 15 g
  • D Vitamini: 0.5 mcg
  • Kalsiyum: 90 mg
  • Demir: 2 mg
  • Potasyum: 450 mg

Malzemeler

  • 1 adet haşlanmış tavuk göğsü
  • Yarım demet dereotu
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 adet kırmızı pancar
  • 6-7 adet salatalık turşusu
  • 1 diş sarımsak
  • 7-8 adet çekilmiş California cevizi
  • 4-5 adet kişniş
  • 1 su bardağı nar tanesi
  • 5 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • Tuz
  • Karabiber
  • Üzeri için: 3 yemek kaşığı tereyağı, 1 tatlı kaşığı pul biber

Hazırlık

  • Kırmızı pancarı rendeleyip bir kâseye alın.
  • Süzme yoğurt, doğranmış salatalık turşusu, didiklenmiş tavuk göğsü, ince kıyılmış dereotu ve maydanoz, ezilmiş sarımsak, kişniş, nar taneleri, tuz ve karabiber ekleyin.
  • Tüm malzemeleri iyice karıştırın.
  • Karışımı servis tabağına alın ve ortasında küçük bir çukur açın.
  • Tereyağını tavada eritip pul biberi soteleyin ve tabağın ortasındaki çukura dökün.
  • Son olarak, üzerini maydanoz, nar taneleri ve çekilmiş California cevizleri ile süsleyin.
  • Servis edin ve afiyet olsun!

Tarifler