Ramazan Yemekleri

California Cevizli Ramazan Pidesi

Açıklama

California ceviziyle zenginleştirilmiş Ramazan pidesi, iftar sofralarınıza lezzet ve besleyicilik katıyor. Yumuşak dokusu ve ceviz aromasıyla farklı bir pide deneyimi sunuyor.

Toplam Hazırlama Süresi: 2 Saat
Porsiyon: 6-8
Porsiyon Boyutu: 1 Dilim
Yemek: Ekmek/Pide

Besin İçeriği

  • Kalori: 250 cal
  • Toplam Yağ: 10 g
  • Doymuş Yağ: 1.5 g
  • Çoklu Doymamış Yağ: 4 g
  • Tekli Doymamış Yağ: 3 g
  • Kolesterol: 5 mg
  • Sodyum: 300 mg
  • Karbonhidratlar: 35 g
  • Diyet Lifi: 3 g
  • Toplam Şeker: 5 g
  • Eklenen Şekerler: 2 g
  • Protein: 7 g
  • D Vitamini: 0.5 mcg
  • Kalsiyum: 60 mg
  • Demir: 2 mg
  • Potasyum: 180 mg

Malzemeler

  • 1,5 su bardağı çekilmiş California ceviz içi
  • 5 su bardağı un
  • 2,5 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 15 gram yaş maya veya 2 çorba kaşığı kuru maya
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 2 çorba kaşığı şeker
  • Üzeri için şifa sosu:
  • 3 çorba kaşığı un
  • 2 çay bardağı su
  • 1 çorba kaşığı pekmez
  • Çörek otu ve susam

Hazırlık

  • Un, şeker, tuz ve mayayı bir kâseye alın.
  • Üzerine ılık suyu ve sütü ekleyerek karıştırın.
  • Hamuru yoğurun ve yağlı kâğıt serili fırın tepsisine alarak pide şekli verin.
  • Hamuru üzerini örtüp yarım saat mayalanmaya bırakın.
  • Şifa sosu için un, su ve pekmezi karıştırarak bir sos hazırlayın.
  • Mayalanan hamurun üzerine sosu sürün ve çekilmiş California cevizlerini serpiştirin.
  • Çörek otu ve susam ekleyerek önceden ısıtılmış 200°C fırında 30 dakika pişirin.
  • Piştikten sonra dinlendirip dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun!

Tarifler