Yemekler

Yedi Katlı Nohutlu Shawarma Dip

Yedi Katlı Nohutlu Shawarma Dip

Toplam Hazırlık Süresi: 45 Dakika
Porsiyon: 10-12
Yemek: Meze

Besin İçeriği

  • Kalori: 402 cal
  • Toplam Yağ: 27 g
  • Doymuş Yağ: 4 g
  • Çoklu Doymamış Yağ: 13 g
  • Tekli Doymamış Yağ: 7 g
  • Kolesterol: 7 mg
  • Sodyum: 891 mg
  • Karbonhidratlar: 31 g
  • Diyet Lifi: 9 g
  • Toplam Şeker: 7 g
  • Eklenen Şekerler: 0 g
  • Protein: 12 g
  • D Vitamini: 0 mcg
  • Kalsiyum: 124 mg
  • Demir: 2 mg
  • Potasyum: 363 mg

Malzemeler

  • Shawarma Çeşnisi
  • 2 yemek kaşığı öğütülmüş karabiber
  • 2 yemek kaşığı öğütülmüş tüm baharat
  • 2 yemek kaşığı sarımsak tozu
  • 3/4 çay kaşığı öğütülmüş karanfil
  • 3/4 çay kaşığı öğütülmüş tarçın
  • 3/4 çay kaşığı öğütülmüş muskat
  • 3/4 çay kaşığı öğütülmüş kakule
  • 1/2 çay kaşığı toz biber
  • 1/2 çay kaşığı kurutulmuş kekik
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • Nohut
  • 1 konserve kutusu nohut (durulanmış ve süzülmüş)
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 çay kaşığı shawarma çeşnisi
  • 1/8 çay kaşığı tuz
  • Maydanozlu Salata
  • 1,5 su bardağı taze maydanoz, doğranmış
  • 1 su bardağı domates, doğranmış
  • 1/2 kırmızı soğan, doğranmış
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 çay kaşığı limon suyu
  • 1/8 çay kaşığı tuz
  • Humus ve Montaj
  • 3,5 su bardağı humus (ev yapımı veya marketten alınmış)
  • 2/3 su bardağı Kaliforniya cevizi, kabaca doğranmış
  • 1 adet salatalık, doğranmış
  • 1/2 su bardağı Kalamata zeytin, dilimlenmiş
  • 1/2 fincan ufalanmış beyaz peynir

Hazırlanışı

  • Nohut:
    1. Fırının ortasına bir raf yerleştirin ve fırını önceden 200°C'ye ısıtın.
    2. Nohutları kâğıt havlu ile kurulayın ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 çay kaşığı shawarma çeşnisi ve tuz ile karıştırın.
    3. Nohutları fırın tepsisine tek kat halinde dizin ve 25-30 dakika boyunca, yanmalarını veya çok fazla kızarmalarını önlemek için yarıya kadar sallayarak veya karıştırarak pişmeye bırakın. Fırından çıkarın ve beş dakika soğumaya bırakın.
  • Maydanoz Salatası:
    1. Maydanoz, domates, soğan, zeytinyağı, limon suyu ve tuzu bir kâsede karıştırın.
    2. Tadına bakın, baharatını tercihinize göre ayarlayın ve bir kenara koyun.
  • Birleştirme:
    1. Humusu büyük bir tabağa yayın. Ev yapımı humus kullanıyorsanız, humusun şeklini koruması için biraz buzdolabında bekletin.
    2. Üzerine hazırlanan maydanoz salatasını, ardından doğranmış cevizleri, salatalıkları, Kalamata zeytinlerini, beyaz peyniri ve en son kavrulmuş nohutları ekleyin.
    3. Üzerine kavrulmuş nohut ekledikten sonra hemen servis edin.

Tarifler