Yemekler

Közlenmiş Kırmızı Biberli ve Cevizli Humus

Közlenmiş Kırmızı Biberli ve Cevizli Humus

Açıklama: Sadece iki adımdan oluşan bu tarif, atıştırmalıklarınızı bir üst seviyeye taşıyabileceğiniz en basit tariftir. Nohutlarınızı duruladıktan sonra tüm humus malzemelerini bir mutfak robotuna atın ve pürüzsüz olana kadar karıştırın. Tahin, nohut ve cevizle bir araya gelen közlenmiş kırmızı biber, kırmızı biber ve kırmızı biberin güçlü vurgularıyla tatlandırılmıştır.

Toplam Hazırlama Süresi: 10 Dakika
Porsiyonlar: 9
Yemek: Atıştırmalık

Besin İçeriği

  • Kalori: 120 cal
  • Toplam Yağ: 11 g
  • Doymuş Yağ: 1,5 g
  • Çoklu Doymamış Yağ: 5.059 g
  • Tekli Doymamış Yağ: 4.495 g
  • Kolesterol: 0 mg
  • Sodyum: 120 mg
  • Karbonhidratlar: 4 g
  • Diyet Lifi: 1 g
  • Toplam Şeker: 1 g
  • Protein: 2 g
  • D Vitamini: 0 mcg
  • Kalsiyum: 50 mg
  • Demir: 1 mg
  • Potasyum: 80 mg

Malzemeler

  • 2-3 diş sarımsak
  • 1/2 su bardağı Kaliforniya cevizi
  • 1/2 su bardağı közlenmiş kırmızı biber
  • 1 konserve kutu nohut (durulanmış, kurutulmuş ve kabukları soyulmuş)
  • 1/3 su bardağı tahin
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı su (gerektiği kadar)
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1/4 ila 1/2 çay kaşığı kırmızı biber (ekstra lezzet için)
  • 1 limon suyu
  • Tatlandırmak için tuz

Hazırlanışı

  • Nohutlarınızı durulayın ve kabuklarını soyun.
  • Sarımsakları mutfak robotunda doğrayın.
  • Kalan tüm malzemeleri ekleyin ve çok pürüzsüz olana kadar işlemden geçirin. Tuz ile tatlandırın.
  • Kesilmiş sebzeler, pide ya da kıtır ekmek ile servis edin.

Tarifler