Yemekler

Tatlı ve Tuzlu Cevizli Dolgulu Tatlı Patates

Tatlı ve Tuzlu Cevizli Dolgulu Tatlı Patates

AÇIKLAMA

Tatlı mı yoksa tuzlu mu?! Bu dolgulu tatlı patatesler size her iki dünyanın en iyisini sunuyor: biri yoğurt, muz ve bal ile, diğeri ise süzme peynir, güneşte kurutulmuş domates, balzamik sirke ve hafif bir acı ile süslenmiş.

Toplam Süre: 45 Dakika

Porsiyon: 2


Porsiyon Boyutu: 1 tatlı patates


ÖğünAtıştırmalık


Besin Değerleri

  • Kalori: 650 kcal
  • Toplam Yağ: 25 g
  • Doymuş Yağ: 2,6 g
  • Trans Yağ: 0 g
  • Kolesterol: 5 mg
  • Sodyum: 110 mg
  • Karbonhidrat: 97,4 g
  • Diyet Lifi: 11,8 g
  • Toplam Şeker: 60,9 g
  • Protein: 14 g
  • D Vitamini: 0 mcg
  • Kalsiyum: 262 mg
  • Demir: 2,8 mg
  • Potasyum: 1390 mg

Tatlı Cevizli Dolgulu Tatlı Patates

  • 1 tatlı patates
  • 1 çay kaşığı sızma zeytinyağı (fırınlamak için)
  • ½ su bardağı Yunan yoğurdu
  • 1 küçük muz
  • ¼ su bardağı ceviz
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 2 çay kaşığı toz tarçın (yarısı fırınlama için, yarısı üzerine)

Tuzlu Cevizli Dolgulu Tatlı Patates

  • 1 tatlı patates
  • 1 çay kaşığı sızma zeytinyağı (fırınlamak için)
  • ½ su bardağı lor peyniri
  • 2 yemek kaşığı kurutulmuş domates
  • ¼ su bardağı çiğ ceviz
  • Balsamik glaze ile hafifçe gezdirme (~1 yemek kaşığı)
  • 1 çay kaşığı iri tuz (yarısı fırınlama için, yarısı üzerine)
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber

Hazırlık

Tatlı Patates

    • Öncelikle bir çatal ile tatlı patatesin dışına birkaç delik açın.
    • Tatlı patatesin dışını sızma zeytinyağı ve toz tarçın ile kaplayın.
    • Patatesinizi 200°C’de air fryer’da ~30-40 dakika pişirin.
    • Air fryer’dan çıkarın ve ortadan boylamasına kesin, iç kısmını açın.
    • Kalan tüm malzemeleri ortasına ekleyin ve servis yapın.

    Tuzlu Patates

      • Öncelikle bir çatal ile tatlı patatesin dışına birkaç delik açın.
      • Tatlı patatesin dışını sızma zeytinyağı ve iri tuz ile kaplayın.
      • Patatesinizi 200°C’de air fryer’da ~30-40 dakika pişirin.
      • Air fryer’dan çıkarın ve ortadan boylamasına kesin, iç kısmını açın.
      • Kalan tüm malzemeleri ortasına ekleyin ve servis yapın.