Tatlılar

Şeftalili Çıtır Yoğurt Kasesi

AÇIKLAMA

Altın renginde sotelenmiş şeftaliler, akçaağaç şurubu, tarçın ve çıtır ceviz ile karıştırılır, kremamsı yoğurdun üzerine katmanlanır ve iri deniz tuzu ile tamamlanır. Basit, sıcak ve lezzetli!

Toplam Süre: 10 Dakika

Porsiyon: 2


Porsiyon Boyutu: 2 kâse


ÖğünKahvaltı


Besin Değerleri

  • Kalori: 673 kcal
  • Toplam Yağ: 41 g
  • Doymuş Yağ: 7,8 g
  • Kolesterol: 24 mg
  • Sodyum: 163 mg
  • Karbonhidrat: 65 g
  • Diyet Lifi: 7,9 g
  • Toplam Şeker: 55 g
  • Protein: 22 g
  • D Vitamini: 0 mcg
  • Kalsiyum: 504 mg
  • Demir: 2,4 mg
  • Potasyum: 1365 mg

Malzemeler

  • 2 şeftali
  • 1 çay kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı akçaağaç şurubu
  • ¼ çay kaşığı tarçın
  • ½ su bardağı California cevizi
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Üzeri için iri deniz tuzu
  • Süsleme için nane yaprakları

Hazırlık

    • Şeftalileri hazırlayın ve yıkayın, ardından ince dilimleyin. Bir kenara alın.
    • Bir tavayı tereyağı ile yağlayın. Dilimlenmiş şeftalileri orta-düşük ateşte yumuşayıncaya ve altın rengini alana kadar soteleyin.
    • Sotelenmiş şeftalilerin üzerine bir miktar akçaağaç şurubu gezdirin ve tarçın serpin, karıştırın.
    • Doğranmış cevizleri ekleyin ve karıştırın. Ocağı kapatın.
    • Bir kâseye bir kat yoğurt ekleyin, üzerine sotelenmiş şeftalileri ve cevizleri yerleştirin. Üzerine iri deniz tuzu serpiştirerek servis yapın.

Tarifler