Tatlılar

Cevizli Balkabaklı Krem Peynirli Tart

AÇIKLAMA

Bir kısmı balkabaklı, bir kısmı cheesecake dokulu olan bu cevizli tart, geleneksel balkabaklı tarta lezzetli bir alternatif sunar.

Toplam Süre: 2 saat 30 dakika

Kişi Sayısı: 12


Porsiyon Ölçüsü: Tartın 1/12’si


Besin Değerleri

  • Kalori: 242 kcal
  • Toplam Yağ: 13 g
  • Doymuş Yağ: 5 g
  • Çoklu Doymamış Yağ: 4 g
  • Tekli Doymamış Yağ: 3 g
  • Kolesterol: 63 mg
  • Sodyum: 91 mg
  • Karbonhidrat: 27 g
  • Diyet Lifi: 2 g
  • Toplam Şeker: 14 g
  • İlave Şeker: 12 g
  • Protein: 5 g
  • D Vitamini: 0.25 mcg
  • Kalsiyum: 50 mg
  • Demir: 2 mg
  • Potasyum: 175 mg

TATLI TART HAMURU

  • 1 1/4 su bardağı un
  • 1/3 su bardağı ince doğranmış California cevizi
  • 1/3 su bardağı pudra şekeri
  • 1/3 su bardağı tuzlu tereyağı (yumuşatılmış)
  • 1 büyük yumurta

DOLGU

  • 1 kutu (425 g) balkabağı püresi (konserve)
  • 115 g az yağlı krem peynir (yumuşatılmış)
  • 1/2 su bardağı esmer şeker (bastırılmış)
  • 2 tatlı kaşığı balkabağı baharatı
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
  • 1 tam yumurta + 1 yumurta sarısı
  • 1/2 su bardağı iri doğranmış California cevizi

Hazırlık

TATLI TART HAMURU

    • Orta boy bir kapta un, ceviz ve pudra şekerini karıştırın. Üzerine tereyağı ve yumurtayı ekleyin. Çatal yardımıyla yumuşak bir hamur oluşana kadar karıştırın. Hamuru top haline getirip sıkıca sarın. En az 1 saat veya hamur kolay şekil alabilir hale gelene kadar buzdolabında bekletin.
    • Fırını 175°C’ye ısıtın. 23 cm çapında, tabanı çıkarılabilir tart kalıbını yapışmaz sprey ile yağlayın.
    • Hamuru hafifçe unlanmış tezgâha alın ve 28 cm çapında bir daire olacak şekilde açın. Kalıbın tabanına ve kenarlarına yerleştirin, taban ve kenarlarına çatal ile delikler açın. 20 dakika pişirin.

    DOLGU

      • Hamur pişerken, orta boy bir kapta balkabağı püresi ve krem peyniri pürüzsüz olana kadar çırpın. Üzerine esmer şeker, balkabağı baharatı, vanilya, yumurta ve yumurta sarısını ekleyip karıştırın.
      • Karışımı önceden pişirilmiş hamurun üzerine dökün ve cevizleri serpin. 40 dakika veya kalıp hafifçe sallandığında iç harç sabitlenene kadar pişirin.
      • Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Üzerini kapatın ve servis edene kadar buzdolabında bekletin.
      • İsteğe bağlı: Servis ederken her dilimin üzerine bir kaşık krem şanti ekleyebilirsiniz.

Tarifler