Yılbaşı Tarifleri

Mantarlı Parmesanlı Ceviz

AÇIKLAMA

Cevizler, mantar aromalı umami baharatı ve rendelenmiş Parmesan peyniri ile hafifçe tatlandırılır ve fırında kavrularak hazırlanır.

Toplam Süre: 15 Dakika

Porsiyon: 8


Porsiyon Boyutu: 1/4 su bardağı


Öğün: Atıştırmalık


Besin Değerleri

  • Kalori: 220 kcal
  • Toplam Yağ: 22 g
  • Doymuş Yağ: 2.5 g
  • Çoklu Doymamış Yağ: 13.8 g
  • Tekli Doymamış Yağ: 5.087 g
  • Kolesterol: 0 mg
  • Sodyum: 270 mg
  • Karbonhidrat: 4 g
  • Diyet Lifi: 2 g
  • Toplam Şeker: 1 g
  • Protein: 5 g
  • D Vitamini: 0 mcg
  • Kalsiyum: 40 mg
  • Demir: 1 mg
  • Potasyum: 130 mg

Malzemeler

  • 2 hafif tepeleme su bardağı California cevizi (yaklaşık 225 g)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 1/2 çay kaşığı Mantar Umami Çok Amaçlı Baharat Karışımı
  • 2 yemek kaşığı rendelenmiş Parmesan peyniri
  • 1 1/2 çay kaşığı soğan tozu

Hazırlanışı

  • Fırını 175°C’ye ısıtın. Orta boy bir kapta ceviz ve zeytinyağını karıştırın.
  • Küçük bir kapta kalan tüm malzemeleri karıştırın ve cevizlerin üzerine serpin. İyice karıştırarak her tarafına bulaşmasını sağlayın.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yayın ve 10 dakika pişirin. Tamamen soğuduktan sonra hava almayan bir kapta saklayın.
  • Tarif ipucu: Daha yoğun mantar aroması için 1 çay kaşığı ince öğütülmüş kurutulmuş porçini mantarı ekleyebilirsiniz.

Tarifler