Yemekler

Cevizli ve Armutlu Arpa Pilavı

Malzemeler  

  • 2 adet ince dilimlenmiş arpacık soğanı,
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 1 su bardağı arpa
  • 1 çay kaşığı öğütülmüş kişniş
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/4 çay kaşığı öğütülmüş yenibahar
  • 1/4 çay kaşığı öğütülmüş Hindistan cevizi
  • 2 1/2 su bardağı et suyu
  • 1 su bardağı soyulmuş ve çekirdeği çıkarılmış olgunlaşmış armut, yarım cm kadar küplere kesilmiş 2/3 su bardağı kıyılmış ve kızartılmış California cevizi, 1/2 su bardağı sapları kesilmiş taze maydanoz

Hazırlanışı

  • Arpacık soğanlarını orta büyüklükte bir tavada 5 dakika boyunca yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirin. Arpayı ekleyin, 5 dk boyunca karıştırarak pişirmeye devam edin. Baharatları atın ve 1 dakika kadar daha karıştırarak pişirin.
  • Et suyunu ekleyin ve kaynamasını bekleyin; ateşi kısın ve kapağını kapatın ve 40 dk boyunca veya arpa yumuşayıp sakız kıvamına gelinceye kadar hafif ateşte kaynatmaya devam edin.
  • Armutları ilave edin ve 5 dakika boyunca veya armutlar yumuşayıncaya kadar pişirin; kapağını kapatın ve 10 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve ceviz ve maydanozu ilave edin.

Tarifler