İpucu: Artan süt kreması daha sonra kullanılmak üzere dondurulabilir. Donmuş yaban mersini kullanacaksanız, karışıma ilave etmeden önce buzunu çözdürmeyin.
Jöle için:
3 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı taze limon suyu
Hazırlanışı
Ekmek için:
Fırını önceden 175ºC’de ısıtın.
Kuru bir tavada, cevizleri orta ateşte 1-2 dakika kavurun.
Geniş bir kapta, çok amaçlı unu, toz mayayı, kabartma tozunu ve tuzu karıştırın. İyice harmanlanması için telle karıştırın.
Orta büyüklükte bir kaba şekeri, rendelenmiş limon kabuğunu, süt kremasını, yumurtaları, vanilyayı, erimiş tereyağını ve sıvı yağı dökün. Birbirine karışması için çırpın.
Kuru malzemelerin ortasında bir çukur açın. Sıvı karışımı o çukura dökün ve birbirine karışması için hafifçe karıştırın; çok fazla karıştırmayın. Ceviz ve yaban mersinlerini hafifçe ilave edin.
Hamuru yağlanmış ve unlanmış 20 x 10 cm ebadında ekmek tavasına dökün. Önceden ısıtılmış fırında 55 ila 60 dakika veya hamurun ortasına batırdığınız bıçak veya çatal temiz çıkana kadar pişirin. Izgara telinde 20 dakika soğumasını bekleyin; tavadan çıkarın; oda sıcaklığında soğumasını bekleyin.
Jöle için:
Şeker ve limon suyunu küçük bir sos tavasına dökün. Yüksek ateşte kaynatın ve şeker çözünene kadar karıştırmaya devam edin.
Ekmek hala ılıkken jöleyi ekmeğin üzerine fırça yardımıyla dağıtın.