Salatalar

Kırmızı LahanaTurşulu ve Elmalı Cevizli Salata

Malzemeler

  • Yarım kırmızı lahana (3-4 su bardağı küçük doğranmış çıkacak kadar yeterli miktarda)
  • Soyulmuş ve ince ince dilimlenmiş bir büyük soğanın ¼’ü (1/4 ila 1/3 su bardağı çıkacak kadar)
  • 1/2 su bardağı elma sirkesi
  • 1 yemek kaşığı açık kahverengi şeker veya çiğ şeker kamışı şekeri
  • 1 adet soyulmuş, ikiye ayrılmış, çekirdekleri alınmış ve yarım santimetre olacak şekilde dilimlenmiş sert yeşil elma
  • 1 adet soyulmuş ve ince ince yarım santimetre olacak şekilde dilimlenmiş büyük havuç (yaklaşık 1 su bardağı)
  • 1/2 su bardağı iri kıyılmış ve kızartılmış California cevizi
  • 2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
  • 1/2 çay kaşığı deniz tuzu
  • 1/4 çay kaşığı öğütülmüş karabiber

Hazırlanışı

  • Yarım lahanayı üç veya dört parçaya kesin ve gerekirse beyaz ve sert olan kısmı keserek çıkarın. Parçaları keskin bir bıçakla veya mutfak robotunun ince dilimleme aparatıyla küçük küçük dilimleyin. Lahanayı ve soğanı büyük bir kaba koyun. 
  • Sirke ve şekeri küçük bir tavaya koyun ve orta ateşte şeker çözünene kadar ısıtın. Lahana ve soğanların üzerine dökerek karıştırın.  Bir veya iki saat dinlenmeye alın, ara ara karıştırın.
  • Servis etmeden kısa süre önce, elmayı, havucu, cevizleri, tuzu ve biberi lahana karışımına ekleyin ve karıştırın. Oda sıcaklığında servis edin

Tarifler