Unlu Mamuller

Cevizli ve Anasonlu Gevrek

İçindekiler // Ağırlık - Ölçü

  • yumuşatılmış tereyağı  // 113 gr
  • hafif kahverengi şeker //142 gr
  • yumurta // 2 adet
  • çok amaçlı un  // 215 gr
  • kabartma tozu // 7 gr
  • California Cevizi kaba doğranmış // 200 gr
  • kurutulmuş kızılcık veya kurutulmuş vişne // 120 gr
  • limon kabuğu rendesi //2 yk
  • anason tohumu // 1 yk

Hazırlanışı:

  • Tereyağını ve şekeri beyazlaşana ve köpük olana kadar mikserde çırpın. Yumurtaları ekleyip, tam olarak karışana kadar çırpmaya devam edin.
  • Orta büyüklükte bir karıştırma kabında unu ve kabartma tozunu karıştırın. Bu karışıma ceviz, kızılcık, rendelenmiş limon kabuğu ve anason tohumu ekleyin; harmanlanacak şekilde karıştırın. Tereyağlı karışıma ekleyin; iyice karıştırın.
  • Hamuru parşömen kağıdıyla astarlanmış fırın tepsisinin üzerinde yaklaşık 10 x 30 cm’lik büyük bir kütük haline getirin. 
  • 160°C’de önceden ısıtılmış fırında 30 ila 35 dakika boyunca veya altın rengine ulaşana kadar pişirin.
  • 15 dakika boyunca soğumaya bırakın. Kesme tahtasına alın. Keskin, tırtıklı bir bıçak kullanarak, 5 mm kalınlığında dilimlere ayırın (daha uzun kurabiyeler için çapraz kesim, daha küçük kurabiyeler için ise düz kesim).
  • Gevreğinizi kesilmiş tarafı aşağıda kalacak şekilde fırın kağıdına alın ve 10 dakika fırında pişirin.
  • Gevreğinizi ters çevirin ve 10 dakika daha veya tamamen kuruyana kadar pişirin.Telli soğutma rafına alın.

Tarifler