Yemekler

California Cevizli Samosa

İçindekiler // Ağırlıklar - Ölçüler

  • soyulmamış tam patates   //  3 adet
  • sıvı yağ  // 1 çk
  • kara hardal tohumu   // 1 çk
  • sarımsak dişi, ince dilimlenmiş //  7 gr
  • kıyılmış soğan   //  65 gr
  • kıyılmış kişniş   // 14 gr
  • acı kırmızı biber, tohumları alınmış ve kıyılmış // 4 gr
  • limon suyu  // 2 çk
  • tuz  // 1 çk
  • çözülmüş dondurulmuş bezelye // 150 gr
  • doğranmış California cevizi // 125 gr
  • yufka ekmeği // 500 g
  • bitkisel yağ

Hazırlanışı:

  • Patatesleri tuzlu suda yumuşayana kadar kaynatın. Suyunu süzün ve soğumaya bırakın. Kabuklarını soyun ve doğrayın; kenara alın.
  • Yağı büyük bir tavada orta-yüksek ateşte ısıtın. Hardal tohumlarını ekleyin ve 2 dakika boyunca veya kokusu çıkana ve göz göz olana kadar pişirin.  
  • Sarımsak ve soğan ekleyin; 1 dakika pişirin. Biraz soğumaya bırakın. Patatesleri, soğan karışımını, kişnişi, kırmızı biberi, limon suyunu, tuzu, bezelyeleri ve cevizleri büyük bir kapta karıştırın.
  • 1 yufkayı uzun tarafı size bakacak şekilde temiz bir yüzeye yayın.  Biraz sıvı yağ sürün ve ikinci kat yufkayı yerleştirin.
  • Yufkaları dikey olarak 6 cm'lik şeritler halinde kesin. Her seferinde bir şeridi alarak, geri kalan şeritleri nemli bir bezle kapatın.
  • 1 çk patates karışımını şeridin alt sağ köşesine yerleştirin. Alt sağ köşeyi dolgunun üzerine katlayıp, yukarıya ve sola doğru alarak bir üçgen oluşturun.
  • Daha sonra, sol köşeyi katlayın ve yine bir üçgen oluşturun. Şeridin sonuna gelene kadar üçgen oluşturma işlemini tekrarlayın.
  • Parşömen kağıdı kaplı fırın tepsisine yerleştirin yağ sürün. Aynı işlemi geri kalan patates karışımı ve yufkayla tekrarlayın.
  • 190°C’de 15 dakika boyunca veya açık bir altın rengi alana kadar pişirin. Hemen servis edin.

Tarifler