Tatlandırmak için 1 yemek kaşığı veya daha fazla bal
Tuz
Taze çekilmiş karabiber
3/4 fincan natürel sızma zeytinyağı
Salata:
6 elma (kırmızı, yeşil karışık) kabuğu soyulmamış, çekirdekleri çıkarılmış ve küp küp doğranmış
2 fincan kuzu ıspanak
2 tutam hindiba, ince ince doğranmış
1 fincan kavrulmuş irice doğranmış ceviz
200 gr küflü peynir (blue cheese), ufalanmış
Tuz
Taze çekilmiş karabiber
Hazırlanışı
Sosu için: Nar ekşisi, sirke, hardal, bal ile tuz ve karabiberi orta boy bir kâsede çırpın. İyice karışana dek zeytinyağını yavaşça çırparak ekleyin.
Salatası için: Elma, ıspanak, hindiba, ceviz ve küflü peyniri genişçe bir kâsede harmanlayın. Sosunu üzerine döküp iyice karışması için karıştırın, tatlandırmak için arzuya göre tuz ve karabiber ekleyin.