Yemekler

Çıtır Ceviz Kaplamalı Bonfile, Tabule ile

Malzemeler

  • 500 gr’lık bonfile (tek parça halinde)
  • 1 adet soğanın suyu (rendelenerek çıkarılmış)
  • 1 su bardağı California cevizi, ince kıyılmış
  • ¼ su bardağı ekmek kırıntısı (panko)
  • 4-5 dal Frenk soğanı, ince kıyılmış
  • 4-5 dal taze kekik, kıyılmış
  • 2 dal biberiye, kıyılmış
  • 1 çorba kaşığı taneli hardal
  • Tuz, karabiber
  • Tabule için

    • 1 su bardağı ince bulgur
    • 4-5 dal taze nane, ince doğranmış
    • 4-5 dal maydanoz, ince doğranmış
    • 3 dal Frenk soğanı, ince doğranmış
    • Yarım limon suyu
    • Zeytinyağı
    • Tuz
    • Tarif

      • Bonfileyi uygun büyüklükte bir kaba alın. Üzerine soğan suyunu gezdirip tuz ve karabiber ekleyin. Hardalı da ilave edip etin üzerini iyice ovalayarak malzemeleri yedirin.
      • California cevizi, ekmek kırıntısı, Frenk soğanı, taze kekik ve biberiyeyi bir kapta karıştırın. Bonfileyi pişirme kabına alın ve hazırladığınız cevizli karışımı üzerine düzgün bir şekilde yayın. 180°C fırında 25-30 dakika pişirin.
      • Et pişerken tabuleyi hazırlayın. Bulguru bir kaba alıp üzerine 1 su bardağı sıcak su ekleyin ve karıştırın. Üzerini kapatıp 10 dakika dinlendirin. Nane, maydanoz, Frenk soğanı, limon suyu, zeytinyağı ve biraz tuz ekleyip karıştırın. Pişen bonfileyi fırından çıkarıp 10 dakika dinlendirin. Daha sonra dilimleyerek tabule eşliğinde servis edin.

Tarifler