Yemekler

Cevizli Kuru Erikli Tarçınlı Kuzu Güveç

Malzemeler

  • 500 gr kuzu eti, kuşbaşı doğranmış
  • 12 adet arpacık soğan, kabukları soyulmuş
  • 8 adet kuru erik, ikiye bölünmüş
  • 1 su bardağı California cevizi, iri doğranmış
  • Zeytinyağı
  • Çubuk tarçın
  • Defne yaprağı
  • Tuz, karabiber
  • Tarif

    • Bir tencerede yağı ısıtıp etleri ekleyin. Yüksek ateşte kızartın ve arpacık soğanları ilave edin. Bir iki dakika beraberce pişirdikten sonra 2 bardak sıcak su, 2 defne yaprağı, bir çubuk tarçın, tuz ve karabiber ile erikleri ekleyin. Malzemeleri karıştırıp güveç kabına alın. Üzerini folyo ile örtüp 180°C fırında 30 dakika pişirin. 30 dakika sonra folyoyu açıp California cevizini ekleyin. 10 dakika daha pişirip fırından alın. Bekletmeden servis edin.

Tarifler