Ramazan Yemekleri

Ceviz ve Baharat Paneli Tavuk Şinitzel

4 kişilik

Malzemeler

8 dilim tavuk göğsü, ince dövülmüş
1 su bardağı California cevizi, ince çekilmiş
¼ su bardağı ekmek kırıntısı (panko)
2 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı kişniş tohumu
1 tatlı kaşığı kimyon tohumu
1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
2 yumurta
60 ml süt
Zeytinyağı
Tuz

Kişniş tohumu ve kimyon tohumunu yağsız tavada hafifçe kavurun. Daha sonra döverek inceltin. California cevizi, ekmek kırıntısı, dövülmüş kişniş ve kimyon tohumları, karabiber ve biraz tuzu karıştırıp bir tabağa alın. Unu ayrı bir tabağa alıp süt ve yumurtayı çukur bir tabakta çırpın. Tavukları ilk önce hafifçe una bulayın, daha sonra yumurtalı karışıma batırın ve son olarak cevizli baharat karışımıyla kaplayın. Bir tavada 3-4 kaşık zeytinyağını ısıtıp tavukları arkalı önlü kızartın. Piştikten sonra tavadan alıp bekletmeden servis edin.

Tarifler