2 yemek kaşığı taze fesleğen yaprağı, hafifçe sıkıştırılmış ve elle parçalanmış
1/4 çay kaşığı deniz tuzu
1/4 çay kaşığı şeker
Salata:
500 gr orta büyüklükte kırmızı ve sarı pancar
3 su bardağı mini roka
1/2 su bardağı iri doğranmış ve kızartılmış California cevizi
60 gr yumuşak ve ufalanmış keçi peyniri (chevre)
Taze öğütülmüş tadımlık karabiber
Hazırlanışı
Sosu hazırlamak için, tüm malzemeleri küçük bir blenderde veya mutfak robotunda püre haline getirin. Ağzını kapatın ve servise hazır oluncaya kadar buzdolabında bekletin.
Fırını 200 °C’de önceden ısıtın. Pancarları yıkayın ve tepeleri hala duruyorsa kesin. Her bir pancarı hava alacak şekilde folyoya sarın. Fırın kağıdı üzerine yerleştirin ve 50 dk boyunca veya pancarlar bıçak sokulduğunda yumuşayıncaya kadar pişirin. Soğumasını bekleyin sonra kabuklarını soyun. Altlarını kesin ve pancarları yarım cm kalınlığında olacak şekilde dilimleyin.
Rokaları derin olmayan büyük bir kaba alın ve sosun yarısını dökün. Pancarları rokanın üzerine yerleştirin ve kalan sosu üzerine dökün. Cevizleri, peyniri, baharatı ve karabiberi üzerine serpiştirin.