Çikolata ve tereyağını benmari usulü eritin. Pütürsüz olana kadar karıştırın.
Kakao tozu, un, maya ve tuzu karıştırın.
Elektrikli mikser yardımıyla yumurta ve şekeri 2 dakika çırpın. Düşük devirde eriyen çikolatayı, kahveyi ve vanilyayı karıştırın. Kuru malzemeleri karıştırın. Hamuru sertleşinceye kadar buzdolabında yaklaşık 1 saat bekletin.
Fırını 175°C’de önceden ısıtın.
Kaşık yardımıyla ve elle kurabiyelere yemek kaşığı büyüklüğünde top şeklini verin.
Pudra şekerini bir kaseye dökün ve hazırladığınız topları pudra şekerinin içinde yuvarlayın. Fırın kağıdının üzerine aralarında birkaç santimetre boşluk bırakarak topları yerleştirin. Kurabiyelerin üzeri çatlayana kadar yaklaşık 13-15 dakika fırında pişirin. Fırından çıkarın ve ılık kurabiyelerin ortasına ceviz yarımlarını hafifçe bastırarak yerleştirin.
Soğuduğunda hava almayan bir saklama kabına koyun.