taze kekik otu filizleri (çeşni olarak) // 12 adet
Hazırlanışı:
Peynirleri, güneşte kurutulmuş domatesleri, limon kabuğunu ve kekik otunu birleştirin. Üzerini kapatın ve en az 1 saat buzdolabında tutun.
Peynirli karışımdan bir çorba kaşığı alarak, bir zeytinin etrafına sarın ve top haline getirin. Aynı işlemi 36 top elde edene kadar tekrarlayın.
Cevizleri mutfak robotunda ince ince doğranana kadar çekin; derin olmayan bir kaba alın.
Her bir topu cevizle kaplayın. Buzdolabına alın. Servis yaparken, 3 peynir topunu bir martini bardağına veya tabağa alın; taze kekik otu filiziyle çeşnilendirin. Sade pide veya kızarmış ekmekle servis edin.
Krem peynir topları, zeytinin keskin tadına ve California cevizlerinin çıtır çıtır kaplamasına çok yakışıyor. Bu yemek, tat ve güzellik katacak pidelerle başlangıç veya ana yemek olarak servis edilebilir.
PÜF NOKTASI: Peynir topları servis etmeden önce 2 güne kadar buzdolabında tutulabilir.