Ceviz, maydanoz, peynir ve sarımsak malzemelerinin yarısını mutfak robotuna koyun; ince ince doğranana kadar robottan geçirin.
Robot çalışmaya devam ederken, yağın yarısını dökün; pürüzsüz olana kadar püre haline getirin. Kaba alın ve aynı işlemi geri kalan malzemelerle tekrarlayın.
Toplamda 2 karışım elde edin. Tuz ve biberle çeşnilendirin; kenara alın.
Makarnayı kaynayan tuzlu suda al dente olana kadar, yaklaşık 3 ila 4 dakika pişirin.
Suyunu süzün. Pişirme suyunun bir kısmını saklayın.
Her bir porsiyon için, 500 ml pişmiş makarnayı 50 ml cevizli pestoyla tabağa alın ve pestoyu seyreltmek için gerektiği kadar pişirme suyundan koyun; eşit derecede karışması için karıştırın.
Sıcak makarna kabına alın; üzerine isteğe göre 1 çk doğranmış ceviz ve rendelenmiş peynir atın. Hemen servis edin.