Yemekler

Cevizli ve Rokforlu Tost

Cevizli ve Rokforlu Tost

Malzemeler 

  • 8 çorba kaşığı doğranmış California cevizi
  • 1 baget ekmeği, 1 cm kalınlığında dilimlenmiş
  • 50 gr eritilmiş tereyağı
  • 150 gr ufalanmış rokfor
  • 50 gr tereyağı, yumuşatılmış
  • tat için tuz ve biber
  • 8 çorba kaşığı doğranmış taze maydonoz

Tarif

  • Fırınınızı 200˚C’de önceden ısıtın. Her bir ekmek diliminin bir tarafına erimiş tereyağı sürün ve dilimleri tereyağlı tarafı üste gelecek şekilde fırın tepsisine yerleştirin. 7 dakika veya hafifçe kızarana kadar pişirin.
  • Küçük bir kapta rokfor peynirini, yumuşatılmış tereyağını, tuzu ve biberi karıştırın. Bu karışımı kızarmış ekmeklere sürün ve üzerine doğranmış ceviz serpin.
  • Önceden ısıtılmış fırında 6 dakika veya üstü eriyip, baloncuk çıkarana kadar pişirin. Servis tepsisine yerleştirin ve doğranmış maydonozla süsleyin.