Tatlılar

Muzlu Cevizli Yulaf Lapası

Muzlu Cevizli Yulaf Lapası

Açıklama

Bu hazır kahvaltı muz, yulaf, ceviz, tarçın ve vanilyayı bir araya getirerek güne başlamak için lezzetli ve doyurucu bir yol oluşturuyor.

Toplam Hazırlama Süresi: 15 Dakika
Porsiyon: 4
Porsiyon Büyüklüğü: 1 kavanoz veya kap
Yemek: Kahvaltı, Brunch, Atıştırmalık

Besin İçeriği

  • Kalori: 458 cal
  • Toplam Yağ: 15 g
  • Doymuş Yağ: 2 g
  • Trans Yağ: 0 g
  • Çoklu Doymamış Yağ: 10 g
  • Tekli Doymamış Yağ: 2 g
  • Kolesterol: 3 mg
  • Sodyum: 370 mg
  • Karbonhidratlar: 63 g
  • Diyet Lifi: 8 g
  • Toplam Şeker: 23 g
  • Protein: 15 g
  • D Vitamini: 440 mcg
  • Kalsiyum: 290 mg
  • Demir: 140 mg
  • Potasyum: 1,692 mg

Malzemeler

  • 3 olgun muz, dilimlenmiş
  • 2 su bardağı yulaf ezmesi
  • 1 yemek kaşığı öğütülmüş tarçın
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 3/4 fincan doğranmış Kaliforniya cevizi
  • 1 yemek kaşığı akçaağaç şurubu
  • 3 su bardağı yağsız süt

Hazırlık

  • Kapaklı büyük bir kaba dilimlenmiş muzları ekleyin. Bir patates ezici veya çatal kullanarak muzları pürüzsüz olana kadar ezin.
  • Muzlara yulaf, tarçın, tuz, vanilya, kıyılmış cevizlerin yarısı, akçaağaç şurubu ve süt ekleyin. İyice karıştırın ve bir gece buzdolabında bekletin.
  • Servis etmek için, yulafı mason kavanozları veya kapaklı cam kaplar gibi dört servis tabağına bölün. Servis etmeden önce her porsiyonun üzerine kalan kıyılmış cevizleri ekleyin. Bir gecelik yulaf buzdolabında 5 güne kadar dayanır, ancak yulaf ne kadar uzun süre beklerse o kadar yumuşayacaktır.

Tarifler