Cevizdeki iyi yağın (28 g başına 2,5 gram ALA/omega 3), lifin (28 g başına 2 g) ve proteinin (28 g başına 4 g) kilo yönetiminde önemli bir başarı faktörü olan tokluğun sağlanmasına yardımcı olabileceği görülmüştür.
2001 yılında Loma Linda Üniversitesi’nde gerçekleştirilen bir çalışmada1, düzenli ceviz tüketiminin çalışma katılımcılarında kilo alımına yol açmadığı belirlenmiştir.
International Journal of Obesity (Uluslararsı Obezite Dergisi) yayınında yer alan bir araştırmada, aşırı kilolu erkek ve kadınlarda kilo kaybı değerlendirilmiş ve ceviz gibi gıdaların tüketilmesinin kilo kaybını desteklediği belirlenmiştir.
Copyright © 2018 Tüm Hakları Saklıdır. Kaliforniya Cevizi
Sercotec Dijital Medya