Ceviz ve Kemik Sağlığı

Ceviz, sağlıklı bir yaşam tarzı için büyük önem taşıyan besin öğeleri sağlar. En iyisi de, cevizin harika bir tadının olması ve tüm beslenme düzenlerine kolaylıkla dâhil edilebilmesidir.

Beslenme yoluyla cevizden ve keten tohumundan alınan alfa-linolenik asidin (ALA/omega-3) kemik döngüsü üzerindeki etkilerinin değerlendirildiği bir çalışmada, ALA tüketiminin kemik sağlığını geliştirdiği Nutrition Journal (Beslenme Dergisi) yayınında yer alan bir klinik araştırmayla ortaya koyulmuştur.

Yöntemler:

  • 23 katılımcının yer aldığı kontrollü insan besleme çalışması.
  • Katılımcılara, her biri altı hafta sürdürülmek üzere üç farklı beslenme düzeni uygulanmıştır: 1) Ortalama Amerikan Beslenme Düzeni, 2) Linolenik Beslenme Düzeni ve 3) ALA Beslenme Düzeni.
  • Kemik metabolizması ve rezorpsiyon ile ilgili özel işaretçiler her bir beslenme düzeni boyunca ölçülmüştür.

Sonuçlar:

Araştırmacılar “sonuçların, beslenme yoluyla alınan omega-3 çoklu doymamış yağ asitlerinin bitkisel kaynaklarının, tutarlı kemik oluşumu düzeylerinde kemik rezorpsiyonunu azaltarak, kemik metabolizmasını koruyucu bir etki sağlayabileceğini gösterdiği" sonucuna varmıştır.

https://walnuts.org/health-professionals/health-research/