Salatalar

Baharatlı Ceviz ve Akdeniz Salatası Parfe

Baharatlı Ceviz ve Akdeniz Salatası Parfe

Açıklama

Köri, acı biber ve kimyon içeren bu baharatlı ve tuzlu cevizlerle parfenizi bir üst seviyeye taşıyın, domates, salatalık ve nohut ile yoğurdun üzerine koyun.

Toplam Hazırlama Süresi: 10 Dakika
Porsiyon: 4
Porsiyon Büyüklüğü: 1 parfe
Yemek: Atıştırmalık

Besin İçeriği

  • Kalori: 320 cal
  • Toplam Yağ: 23 g
  • Doymuş Yağ: 2,5 g
  • Çoklu Doymamış Yağ: 13 g
  • Tekli Doymamış Yağ: 6,2 g
  • Kolesterol: 4 mg
  • Sodyum: 450 mg
  • Karbonhidratlar: 20 g
  • Diyet Lifi: 6 g
  • Toplam Şeker: <6 g
  • Protein: 14 g
  • D vitamini: 0 mcg
  • Kalsiyum: 140 mg
  • Demir: 2 mg
  • Potasyum: 390 mg

Malzemeler

  • Kızarmış Baharatlı Ceviz:
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı Kaliforniya cevizi
  • 1/2 çay kaşığı köri tozu
  • 1/2 çay kaşığı toz biber
  • 1/2 çay kaşığı öğütülmüş kimyon
  • 1/4 ila 1/2 çay kaşığı pul biber
  • Tatlandırmak için tuz ve karabiber
  • Akdeniz Parfesi:
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 su bardağı doğranmış sıcak ev salatalığı
  • 1 su bardağı ikiye bölünmüş küçük kiraz veya üzüm domates
  • 3/4 su bardağı nohut
  • 1/2 su bardağı ikiye bölünmüş Kalamata zeytini

Hazırlık

  • Yağı orta boy bir tavada orta-yüksek ateşte ısıtın. Cevizleri ekleyin ve iyice karıştırın.
  • Köri, toz biber, kimyon ve pul biberi cevizlerin üzerine serpin ve cevizler iyice kaplanana kadar karıştırın. Orta ateşte 5 dakika veya kızarana kadar pişirin. Tuz ve karabiber ekleyin ve soğumaya bırakın. Kabaca doğrayın ve bir kenara koyun.
  • Eşit miktarda yoğurdu 4 şeffaf uzun tabağa yerleştirin. Üzerine eşit miktarda salatalık, domates, nohut, zeytin ve ceviz koyun.

Tarifler