Salatalar

Sriracha’lı, Ballı ve Misket Limonlu Ceviz

Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 1,5 yemek kaşığı Sriracha baharatı
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 2 su bardağı California cevizi
  • 1/4 su bardağı şeker
  • 1 adet lime (sadece ince rendelenmiş kabuğu)

Hazırlanışı

  • Fırını önceden 165°C'ye ısıtın ve büyük bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
  • Orta boy bir kasede bal, Sriracha baharatı, tereyağı ve lime kabuğu rendesini karıştırın. Cevizleri ekleyin ve karışımla eşit şekilde kaplamak için karıştırın.
  • Karıştırırken şeker serpin ve tekrar iyice karıştırın.
  • Hazırlanan fırın tepsisine eşit bir tabaka halinde yayın ve 20 dakika boyunca veya koyu altın sarısı kahverengi olana kadar pişirin, pişirme sırasında yarı yarıya karıştırın.
  • Soğurken bir veya iki kez karıştırın, ardından tamamen soğumaya bırakın. Servise hazır olana kadar hava geçirmez bir kapta saklayın.

Tarif İçin İpucu: Kuruyemişleri saklarken yapış yapış oluyorsa, kaba bir çorba kaşığı şeker ekleyin. Sıkıca kapatın ve kaplamak için sallayın.

Tarifler