Salatalar

Acılı Soğanlı Çıtır Ceviz

Malzemeler

  • 1/3 su bardağı derin yağda kızartılmış çıtır soğan
  • 1/2 – 3/4 çay kaşığı ezilmiş kırmızı biber
  • 1/3 su bardağı esmer şeker
  • 1 çay kaşığı deniz tuzu
  • 1 çay kaşığı paprika (tatlı kırmızı biber)
  • 1 yumurta akı
  • 2 su bardağı California cevizi

Hazırlanışı

  • Fırını önceden 180°C'ye ısıtın ve bir fırın tepsisini yağlı kağıt ile kaplayın.
  • Soğan ve kırmızı biberi küçük bir fermuarlı poşete koyun. Torbanın ağzını kapatın ve tüm malzemeleri ezmek için bir et döveceği veya oklava ile ezin.
  • Küçük bir kaseye aktarın ve esmer şeker, deniz tuzu ve kırmızı biberi karıştırın.
  • Orta boy bir kasede yumurta akını köpürene kadar çırpın. Cevizleri ekleyin ve mümkün olduğunca eşit şekilde kaplamak için iyice karıştırın.
  • Soğan ve şeker karışımını serpin ve tekrar iyice karıştırın.
  • Hazırlanan fırın tepsisine aktarın ve her 5 dakikada bir karıştırarak 15 dakika veya cevizler altın sarısı kahverengi olana kadar pişirin. Gevrekleşmesi için soğumaya bırakın, ardından hava geçirmez bir kaba aktarın.

Tarif İçin İpucu: Cevizler 180°C'ye ayarlanmış fritözde 8 - 10 dakika boyunca ara sıra karıştırılarak da pişirilebilir.

Tarifler