1/3 su bardağı derin yağda kızartılmış çıtır soğan
1/2 – 3/4 çay kaşığı ezilmiş kırmızı biber
1/3 su bardağı esmer şeker
1 çay kaşığı deniz tuzu
1 çay kaşığı paprika (tatlı kırmızı biber)
1 yumurta akı
2 su bardağı California cevizi
Hazırlanışı
Fırını önceden 180°C'ye ısıtın ve bir fırın tepsisini yağlı kağıt ile kaplayın.
Soğan ve kırmızı biberi küçük bir fermuarlı poşete koyun. Torbanın ağzını kapatın ve tüm malzemeleri ezmek için bir et döveceği veya oklava ile ezin.
Küçük bir kaseye aktarın ve esmer şeker, deniz tuzu ve kırmızı biberi karıştırın.
Orta boy bir kasede yumurta akını köpürene kadar çırpın. Cevizleri ekleyin ve mümkün olduğunca eşit şekilde kaplamak için iyice karıştırın.
Soğan ve şeker karışımını serpin ve tekrar iyice karıştırın.
Hazırlanan fırın tepsisine aktarın ve her 5 dakikada bir karıştırarak 15 dakika veya cevizler altın sarısı kahverengi olana kadar pişirin. Gevrekleşmesi için soğumaya bırakın, ardından hava geçirmez bir kaba aktarın.
Tarif İçin İpucu: Cevizler 180°C'ye ayarlanmış fritözde 8 - 10 dakika boyunca ara sıra karıştırılarak da pişirilebilir.