Salatalar

Kara Kekikli ve Sumaklı Ceviz

Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı California cevizi
  • 1 yemek kaşığı kara kekik
  • 2 çay kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı sarımsak tuzu veya tadına göre
  • 1 çay kaşığı şeker

Hazırlanışı

  • Orta ateşte büyük bir tavada tereyağını eritin. Cevizleri ekleyin ve tereyağı ile kaplamak için iyice karıştırın. Kızarması için sık sık karıştırarak 5 dakika pişirin.
  • Baharatları serpin ve ısıyı hafifçe düşürün. 5 dakika daha veya altın sarısı ve güzel kokulu olana kadar karıştırarak pişirin.
  • Bir kenara koyun ve ara sıra karıştırarak soğumaya bırakın. Servise hazır olana kadar hava geçirmez bir kaba aktarın.

Tarifler