Tatlılar

Ceviz ve Krema ile Sıcak Çikolatalı Brownie

Malzemeler

  • - 1 fincan tuzsuz tereyağı
  • - 1 fincan sade un
  • - 150 gr yarı şekerli çikolata
  • - 4 büyük boy yumurta
  • - 2 fincan şeker
  • - 1 yemek kaşığı vanilya özütü
  • - 1 tutam tuz
  • - 1/2 fincan California ceviz içi, kırılmış

Hazırlanışı

  • Fırını önceden 180 dereceye ısıtın. 8 inçlik bir cam fırın kabını yağlayıp unlayın; kabı ters çevirip dibine vurarak fazla unu dökün.
  • Tereyağını çikolatayla birlikte geniş bir kabın içinde kısık ateşte eritin. Soğumaya bırakın; daha sonra içine şekeri, yumurtaları (birer birer), vanilyayı, unu ve tuzu tahta bir kaşıkla karıştırarak, fazla karıştırmamaya dikkat ederek ekleyin.
  • Kek hamurunu hazırladığınız fırın kabına eşit dağılacak şekilde dökün. Yumuşak kıvamda brownieler istiyorsanız, ortasına kürdan batırdığınızda kürdan hafif ıslak halde çıkana dek pişirin.
  • Kek tipi borwnieler istiyorsanız da, kürdan daha temiz çıkana dek pişirin. Yumuşak bir kıvam için yaklaşık 40 ila 45 dakika pişirin. Kare dilimlere kesmeden önce biraz soğumasını bekleyin. Vanilyalı dondurma ile servis edin.

Tarifler