Tatlılar

Çikolatalı, Erikli ve Cevizli Turta

Malzemeler

  • 3/4 su bardağı kuru erik (120 gr)
  • 1/2 su bardağı yarı tatlı damla çikolata
  • 1/2 su bardağı kaynamış su
  • 1/3 su bardağı çok amaçlı un
  • 1/3 su bardağı şekersiz kakao tozu
  • 1/3 su bardağı sıkıştırılmış esmer şeker
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • 3 adet büyük yumurta
  • 1/3 su bardağı toz şeker
  • ¾ su bardağı kıyılmış California cevizi, ikiye ayırın
  • 3/4 su bardağı yarım California cevizi

Hazırlanışı

  • Fırını önceden 160°C’de ısıtın. 20 cm çapında yuvarlak kasnaklı pasta kalıbına pişirme spreyini hafifçe uygulayın. Fırınınızın alt ızgarasına yarıya kadar suyla doldurulmuş (istediğiniz büyüklükte) cam fırın kabını yerleştirin.
  • Erikleri, çikolatayı ve suyu küçük bir kaba dökün. Erikler yumuşayıncaya ve çikolata eriyinceye kadar 5 dakika bekletin. Karıştırın.
  • Mutfak robotuna erik karışımını, unu, kakao tozunu, esmer şekeri ve tuzu dökün. Pütürsüz oluncaya kadar robotu çalıştırın.
  • Büyük bir karıştırma kabında, çırpma teli veya mikser kullanarak yumurta ve toz şekeri kıvamlı ve köpüklü oluncaya kadar çırpın. Yarısında erik karışımını dökerek karıştırın. Spatula yardımıyla, kalan erik karışımını ve ½ su bardağı kıyılmış cevizleri hafifçe dökün. Çok fazla karıştırmayın. Önceden hazırlanan fırın tepsisine dökün.
  • Ceviz yarımlarını kenarlarda eşit bir şekilde yayın. Kalan ¼ su bardağı kıyılmış cevizi ortaya doğru serpiştirin. 25-30 dakika veya hafifçe dokunduğunuzda ortası sertleşinceye kadar fırında pişirin. Oda sıcaklığında veya soğuk servis edin.

Tarifler