Unlu Mamuller

Çikolata ve Cevizli Kurabiye

  • 150 gr bitter çikolata
  • 60 gr yumuşatılmış tuzsuz tereyağı
  • 1/4 su bardağı kakao tozu
  • 1 1/2 su bardağı çok amaçlı un
  • 3/4 çay kaşığı toz maya
  • 1/4 çay kaşığı iri taneli tuz
  • 2 adet büyük yumurta
  • 2/3 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı kahve
  • 1 çay kaşığı vanilya esansı
  • 1/2 su bardağı pudra şekeri
  • 30 adet California ceviz yarımı

Hazırlanışı

  • Çikolata ve tereyağını benmari usulü eritin. Pütürsüz olana kadar karıştırın.
  • Kakao tozu, un, maya ve tuzu karıştırın.
  • Elektrikli mikser yardımıyla yumurta ve şekeri 2 dakika çırpın. Düşük devirde eriyen çikolatayı, kahveyi ve vanilyayı karıştırın. Kuru malzemeleri karıştırın. Hamuru sertleşinceye kadar buzdolabında yaklaşık 1 saat bekletin.
  • Fırını 175°C’de önceden ısıtın.
  • Kaşık yardımıyla ve elle kurabiyelere yemek kaşığı büyüklüğünde top şeklini verin.
  • Pudra şekerini bir kaseye dökün ve hazırladığınız topları pudra şekerinin içinde yuvarlayın. Fırın kağıdının üzerine aralarında birkaç santimetre boşluk bırakarak topları yerleştirin. Kurabiyelerin üzeri çatlayana kadar yaklaşık 13-15 dakika fırında pişirin. Fırından çıkarın ve ılık kurabiyelerin ortasına ceviz yarımlarını hafifçe bastırarak yerleştirin.
  • Soğuduğunda hava almayan bir saklama kabına koyun.

Tarifler