Yemekler

California Cevizi Kaplı Kıtır Somon Fileto

İçindekiler // Ağırlık - Ölçü

  • California Cevizi   // 280 gr
  • kuru ekmek kırıntıları  //  6 yk
  • ince rendelenmiş limon kabuğu // 3 adet
  • saf sızma zeytinyağı // 45 ml
  • doğranmış taze dereotu //  3 yk
  • tuz ve karabiber
  • derili somon fileto  // 1,5 kg
  • dijon hardal // 2 yk
  • taze limon suyu //  50 ml

Hazırlanışı:

  • Cevizleri mutfak robotuna yerleştirin; kabaca doğrayın. Ekmek kırıntılarını, limon kabuğunu, zeytinyağını ve dereotunu ekleyin; kıtır kıtır olana kadar robottan geçirin.
  • Karışım gevşek olmamalı. Çeşnilendirin; kenara alın.
  • Somon filetoları, parşömen kağıdıyla astarlanmış fırın tepsilerine derili kısmı aşağıya gelecek şekilde dizin. Üstlerine hardal sürün.
  • Her bir filetonun üzerine 30 g cevizli kıtır karışımdan koyun; hardala doğru bastırın. Streç filmle kaplayın; 2 saate kadar soğutun.
  • 180°C’de 15 ila 20 dakika boyunca veya somon çatal batırıldığında pul pul olana kadar pişirin. Servis etmeden hemen önce, her birine 1 yk limon suyu serpin.

Tarifler