Yemekler

Kıtır Cevizli Parmak Tavuk

İçindekiler // Ağırlık - Ölçü

  • tavuk göğsü büyük kemiksiz, derisiz  // 1,2 kg
  • mısır gevreği, kırılmış  // 300 gr
  • California Cevizi, dövülmüş  // 210 gr 
  • tuz  // 1-1/2 çk
  • taze çekilmiş karabiber  // 1-1/2 çk
  • kurutulmuş kekik otu
  • ekşi krema  //  175 ml

Hazırlanışı:

  • Tavuk göğsünü enlemesine dilimleyerek, yaklaşık 1 cm genişliğinde şeritler elde edin. kırılmış mısır gevreği, dövülmüş ceviz, tuz, biber ve kekik otunu derin olmayan bir fırın tavasında karıştırın.
  • Kremayı derin olmayan bir tabağa veya tart tabağına dökün. Her seferinde birkaç parmak tavuğu tabağa alarak, nemlenmelerini sağlayın; tavuktan fazla kremayı sallayarak alın ve şeritleri mısır gevreği karışımına aktarın.
  • Tavuk şeritlerini karışımda döndürerek ve karışımı yüzeye doğru bastırarak tamamen karışımla kaplanmalarını sağlayın.
  • Parmak patatesleri, parşömen kaplı fırın tepsilerine alın. Tüm şeritler karışımla kaplanana kadar aynı işlemi tekrar edin. Geri kalan kremayı ve kaplama karışımını atın.
  • Tepsileri sürenin yarısında döndürerek, 200°C’de 15 dakika boyunca veya hafif   altın-kahverengi olana kadar pişirin.
  • İstediğiniz dip sosuyla servis etmeden önce 3 ila 5 dakika dinlendirin.

Tarifler