Yemekler

California Cevizli Pestolu Pappardelle

h3>İçindekiler // Ağırlıklar - Ölçüler

Cevizli Pesto

  • Kavrulmuş California cevizi  // 315 gr
  • İtalyan maydanoz yaprakları, paketli // 100 gr
  • Parmigiano Reggiano peyniri  //  200 gr
  • taze rendelenmiş sarımsak dişi // 4 adet
  • saf sızma zeytinyağı  // 375 ml
  • tuz ve karabiber
  • taze pappardelle makarnası  //  2 kg
  • Kavrulmuş, doğranmış California cevizi // 100 gr
  • Parmigiano Reggiano peyniri (isteğe bağlı)

Hazırlanışı:

Cevizli Pesto

  • Ceviz, maydanoz, peynir ve sarımsak malzemelerinin yarısını mutfak robotuna koyun; ince ince doğranana kadar robottan geçirin.
  • Robot çalışmaya devam ederken, yağın yarısını dökün; pürüzsüz olana kadar püre haline getirin. Kaba alın ve aynı işlemi geri kalan malzemelerle tekrarlayın.
  • Toplamda 2 karışım elde edin. Tuz ve biberle çeşnilendirin; kenara alın.
  • Makarnayı kaynayan tuzlu suda al dente olana kadar, yaklaşık 3 ila 4 dakika pişirin.
  • Suyunu süzün. Pişirme suyunun bir kısmını saklayın.
  • Her bir porsiyon için, 500 ml pişmiş makarnayı 50 ml cevizli pestoyla tabağa alın ve pestoyu seyreltmek için gerektiği kadar pişirme suyundan koyun; eşit derecede karışması için karıştırın.
  • Sıcak makarna kabına alın; üzerine isteğe göre 1 çk doğranmış ceviz ve rendelenmiş peynir atın.  Hemen servis edin.

Tarifler