Çorbalar

Yoğurtlu Ceviz Çorbası

Malzemeler

  • 1 fincan ceviz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 arpacık soğan, doğranmış
  • 3 diş sarımsak, doğranmış
  • 2 portakal, kabuğunun rendesi ve suyu
  • 1 tutam toz tarçın
  • 4 fincan sebze suyu
  • 1/2 fincan sade yoğurt
  • tatlandırmak için tuz ve toz karabiber
  • 1/4 fincan doğranmış maydanoz

 

Hazırlanışı

  • Orta ateşe aldığınız bir tavada, sık sık karıştırarak altın sarısı renk alana ve kokusu çıkana dek cevizleri kavurun. Tavayı ateşten alıp hafif soğumaları için cevizleri bir kesme tahtasına alın; iri iri kıyın.
  • Orta ateşe aldığınız bir tencerede zeytinyağını ısıtın. Arpacık soğanlarla sarımsağı kavurun; arpacık soğan yumuşayıp sararana dek yaklaşık 3 dakika pişmeye bırakın. Doğranmış cevizleri, portakal kabuğu rendesini, portakal suyunu ve tarçını ekleyin ve 1 dakika kaynatın.
  • Karışımı blender veya mutfak robotu yardımıyla, 1 fincan of sebze suyunu da ekleyerek püre haline getirin. Çorbayı tencereye geri döküp geri kalan 3 fincan of sebze suyunu ekleyin.
  • Kaynamaya bırakın; kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp 4 ila 5 dakika daha pişirin. Ocaktan aldığınız çorbaya yoğurdu ekleyin; tatlandırmak için tuz ve karabiber ekleyin. Doğranmış maydanozla süsleyin.

Tarifler