Çorbalar

Ekşi kremalı Ceviz Çorbası

Malzemeler

  • 1 bardak doğranmış California cevizi
  • 3 bardak tavuk suyu
  • 2 çorba kaşığı doğranmış soğan
  • 2 çorba kaşığı doğranmış kereviz
  • 1/8 çay kaşığı öğütülmüş muskat
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 çorba kaşığı çok amaçlı un
  • ½ bardak yarım ekşi krema
  • Doğranmış taze kişniş

Tarif

  • İlk beş malzemeyi küçük bir tavaya koyup karıştırın. Kaynatın. Kısık ateşe alın, kapağını kapatın ve 30 dakika dinlendirin. Biraz soğusun. Malzemeleri miksere alın; kapağını kapatın ve püre haline getirin. Süzün.
  • Büyük bir tavada, tereyağını orta ateşte eritin. Unu ekleyip, harmanlanana kadar karıştırın. Yavaş yavaş kremayı ekleyin. Kızdırın; 1 dakika boyunca veya kıvam alana kadar karıştırarak pişirin. Yavaş yavaş karıştırarak püre kıvamında bir karışım elde edin.
  • Krema ekleyin; iyice ısıtın (kaynamasın). Kişnişle süsleyiniz.

Tarifler