Unlu Mamuller

Çikolatalı Cevizli Pay

Malzemeler 

  • 1 bardak kaba doğranmış California cevizi
  • 3/4 bardak esmer şeker
  • ½ bardak çok amaçlı un
  • 1/2 çay kaşığı karbonat
  • 1/4 çay kaşığı öğütülmüş tarçın
  • 2 yumurta, hafifçe çırpılmış
  • 1 bardak yarı tatlı çikolata parçası
  • ½ bardak ağır krema, soğutulmuş
  • 1 çorba kaşığı pudra şekeri
  • ¼ çay kaşığı vanilya özü
  • 1/4 çay kaşığı öğütülmüş tarçın
  • 1 çimdik öğütülmüş muskat

Tarif

  • Fırınınızı 175°C’de önceden ısıtın. Bir kapta, esmer şeker, un, karbonat ve ¼ çay kaşığı tarçını karıştırın. Yumurtaları ekleyin, bütünleşene kadar karıştırın. Çikolata parçalarını ve cevizleri ekleyip karıştırın. Fırında pişmiş pay tabanına dökün.
  • 25 ila 30 dakika süreyle veya hafif kahverengileşinceye kadar 175°C’de pişirin. Sıcağa yakın halde veya oda sıcaklığında baharatlı kremayla servis edin.
  • Baharatlı Kremayı yapmak için: Çırpılmış krema, pudra şekeri, vanilya, 1/4 çay kaşığı tarçın ve muskatı karıştırın.

Tarifler