Fırınınızı 180°C’de önceden ısıtın. Orta büyüklükte kare fırın tavasını pişirme spreyiyle kaplayın ve kenara alın. Margarin, yağ, şeker, bal ve portakal kabuğu ve suyunu orta büyüklükte bir tavaya yerleştirin ve tereyağı eriyene kadar, kısık ateşte pişirin.
Tavayı ateşten alın ve hurma ve cevizleri karıştırın. Tereyağı karışımıyla eşit derecede kaplanacak şekilde yulaf ezmelerini ekleyin.
Karışımı önceden hazırladığınız tavaya yayın, sıkıca ve eşit bir tabaka elde edecek şekilde bastırın. Ayçiçek çekirdeklerini üstüne serpin ve yüzeye gömecek şekilde hafifçe bastırın.
Kenarları altın-kahverengi olana kadar yaklaşık 20 dakika kadar pişirin. Fırından alın ve tavada tamamen soğuması için bekletin.
Soğuduğunda, barları kesme tahtasına alın ve 16 bar elde edecek şekilde kesin. Barlar hava almayan bir kapta 1 haftaya kadar saklanabilir. 16 bar elde edilir.