Yemekler

Cevizli Çerkez Tavuğu

Malzemeler

  • 1.5 kg tavukgöğsü, derisi alınmış, kemiksiz
  • 4 fincan su
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 soğan, doğranmış
  • 2 diş sarımsak, kıyılmış
  • 3 yemek kaşığı kırmızıbiber
  • 1/2 çay kaşığı Arnavut biberi
  • 3 fincan California ceviz
  • 2 ila 3 dilim beyaz ekmek, kabuğu ayrılmış, ıslatılıp suyu sıkılmış
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • Tuz ve biber
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı kırmızıbiber
  • 2 yemek kaşığı maydanoz, doğranmış

Hazırlanışı

  • Tavuk, tuz ve suyu bir tencereye koyup orta-yüksek ateşte kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca ateşi kısın ve 25-30 dakika boyunca veya tavuk iyice pişip yumuşak bir kıvama gelene dek pişirin. Haşlanan tavuğu ayrı bir yere alıp, suyunu ayırıp kenarda soğumaya bırakın. Tavuk soğuyunca, elinizle didikleyin.
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağını bir sote tavasında, orta ateşte ısıtın. Zeytinyağına soğanları ekleyip 3-4 dakika öldürün. Sarımsak, kırmızıbiber ve Arnavut biberini ekleyip 2 dakika daha soteleyin. Soğuması için kenara alın.
  • Soğanlı karışımı, ceviz, ekmek, limon suyu, 2 fincan haşlama suyu, tuz ve karabiber ile blender veya mutfak robotundan geçirin. Hafif pürüzlü kalana kadar işlemden geçirin. Geniş bir kaseye alın.
  • Didiklenmiş tavuğu cevizli sosun içine ekleyin. Baharatlarını ayarladıktan sonra çok kuru kaldıysa biraz daha haşlama suyu ilave edin. Servis tabağına alıp, üzerini çatalın ucuyla düzeltin.
  • Geri kalan 3 yemek kaşığı zeytinyağına kırmızı toz biber ekleyin ve orta ateşte yağ kıpkırmızı olana dek, 1 ila 2 dakika ısıtın. Tavuğun üzerine yağ gezdirin, doğranmış maydanoz ile süsleyip sıcak olarak veya oda sıcaklığında servis edin.

Tarifler